ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NIKON Z 800MM F6.3 VR S

NIKON Z 800MM F6.3 VR S
Κατασκευαστής: Nikon
Κωδικός Προϊόντος: JMA502DA
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν Παραγγελίας
6.469,00€
Δωρεάν μεταφορικά
12 Mήνες Εγγύηση Ελληνικής Αντιπροσωπείας
Ποσότητα: Καλάθι

Nikon Full Frame Φωτογραφικός Φακός Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S

Telephoto για Nikon Z Mount Black

O Nikon Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S είναι ένας σταθερός (prime) τηλεφακός με εστιακή απόσταση 800mm

που συνήθως χρησιμοποιείται για φωτογραφία αθλητικών γεγονότων και άγριας φύσης όπου χρειάζεται μεγάλη απόσταση.
Προορίζεται για χρήση σε φωτογραφικές μηχανές με αισθητήρα full frame (πλήρους κάδρου) και υποδοχή (mount) Nikon Z.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα crop frame (μικρότερου κάδρου) αλλά με την εστιακή του απόσταση προσαρμοσμένη κατά το αντίστοιχο crop factor (πχ 800mm x 1.6).

Focal Length Minimum: 800mm
Mount: Nikon Z
Maximum Aperture: 6.3
Τύπος Αισθητήρα: Full Frame

Επαγγελματικός υπερ-τηλεφακός 800 mm

Νιώστε την ελευθερία ενός εξαιρετικά φορητού υπερτηλεφακού με εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Αυτός ο ανθεκτικός φακός NIKKOR Z πλήρους κάδρου εξασφαλίζει εύρος 800 mm με σώμα τόσο ελαφρύ που μπορείτε να τον χειριστείτε χωρίς τρίποδο. Φωτογραφίστε ομαλά και αθόρυβα από μεγάλες αποστάσεις. Διευρύνετε τις δημιουργικές δυνατότητές σας με σταθερές λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι.

Ελαφρύνετε τον εξοπλισμό σας. Προχωρήστε πιο μακριά. Φωτογραφίστε με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Από αετούς που κυνηγούν έως αεροπλάνα που κάνουν ελιγμούς, αυτός ο υπερτηλεφακός S-line φέρνει των δυναμισμό των μακρινών θεμάτων κοντά με εντυπωσιακή καθαρότητα. Μοναδικά φορητός, διαθέτει εξαιρετικά γρήγορη, ομαλή και αξιόπιστη απόδοση AF και το ενσωματωμένο στον φακό οπτικό VR διατηρεί τις λήψεις σταθερές. Είτε τραβάτε φωτογραφίες είτε video, θα απολαμβάνετε οφέλη σε κάθε λήψη.


Αποτυπώστε μακρινά θέματα

Τις λεπτομέρειες στο φτερό ενός πουλιού. Τον καπνό των ελαστικών σε μια στροφή. Η εστιακή απόσταση 800 mm σας φέρνει απίστευτα κοντά σε μακρινά θέματα. Μπορείτε να επεκτείνετε την απόσταση στα 1120 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-1,4x ή στα 1600 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2,0x.

 


Φωτογραφίστε με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι

Με την ελαφριά σχεδίασή του που έγινε δυνατή χάρη στη μοντούρα Z και το στοιχείο φακού Phase Fresnel (PF), αυτός ο φακός με εύρος 800 mm ευνοεί τους τολμηρούς. Αφαιρέστε τον από το τρίποδο και εκτελέστε πανοραμικές κλήσεις στο χέρι ή αναζητήστε πιο ιδιαίτερες γωνίες. Αποτυπώστε τις λήψεις που δεν μπορούσατε πριν.


Φωτογραφίστε ισορροπημένα

Το κέντρο βάρους αυτού του φακού είναι πιο κοντά σε εκείνο του σώματος της φωτογραφικής μηχανής, διευκολύνοντας τις πανοραμικές λήψεις και εξασφαλίζοντας ομαλό σταμάτημα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα θέματα που κινούνται απρόβλεπτα με μια ρευστότητα που πρώτη φορά είναι δυνατή σε αυτήν την εστιακή απόσταση.

Πάντα εστιασμένος

Η εκπληκτική ισχύς ανάλυσης αυτού του φακού σάς επιτρέπει να αναδεικνύετε ακόμη και τις πιο ελάχιστες λεπτομέρειες θεμάτων που είναι δύσκολο να αποτυπωθούν. Η απόκτηση του θέματος είναι εξαιρετικά γρήγορη και η παρακολούθηση είναι επίμονη. Θα πετύχετε τη λήψη σας ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, είτε φωτογραφίζετε το χιόνι που πετάγεται από το πέδιλα ενός σκιέρ είτε τα ίχνη που αφήνει πίσω του ένα αεροπλάνο.


Κρυστάλλινη ευκρίνεια

Ένα ειδικά διαμορφωμένο στοιχείο φακού Phase Fresnel (PF) και η Νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon, μειώνουν σημαντικά τα διπλά είδωλα. Τα γυάλινα στοιχεία ED και SR της Nikon ελέγχουν τη χρωματική εκτροπή από το κέντρο έως το άκρο της εικόνας.


Γρήγορα, ομαλά και σταθερά

Η αυτόματη εστίαση είναι γρήγορη, ακριβής, αθόρυβη – η παρακολούθηση είναι ομαλή είτε σκοπεύετε αυτοκίνητα που κάνουν αγώνες είτε μακρινά άγρια ζώα. Όταν χρησιμοποιείται με φωτογραφικές μηχανές Nikon mirrorless που υποστηρίζουν συγχρονισμένο VR, μπορείτε να κερδίσετε έως και 5,5 στοπ απόσβεσης κραδασμών.


Κινηματογραφική χροιά

Κάντε πανοραμική λήψη από τις σκιές γύρω από ένα λαγούμι φωλιάς έως τον ηλιόλουστο ουρανού και κινηματογραφήστε σκηνές με φυσικές εναλλαγές στη φωτεινότητα χάρη στον εξαιρετικά σταθερό έλεγχο διαφράγματος. Η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης εξαλείφεται ώστε να μπορείτε να αλλάζετε ομαλά την εστίαση διατηρώντας παράλληλα το καδράρισμα.

Η έξυπνη διάταξη επιτρέπει να ελέγχετε τα πλήκτρα των βασικών λειτουργιών χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από το σκόπευτρο. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε λειτουργίες στα κουμπιά L-Fn και στον αθόρυβο δακτύλιο ελέγχου και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί ρύθμισης μνήμης για να αποθηκεύετε τις αποστάσεις εστίασης.¹

Η στεγανοποίηση γύρω από όλα τα κινούμενα μέρη απομακρύνει τη σκόνη και την υγρασία και ένας στεγανοποιητικός ελαστικός δακτύλιος στη μοντούρα του φακού προστατεύει τόσο τον φακό όσο και τη φωτογραφική μηχανή. Η επίστρωση φθορίου της Nikon προστατεύει το μπροστινό στοιχείο του φακού και διευκολύνει τον καθαρισμό της επιφάνειας.²

 

 

Παρεχόμενα εξαρτήματα

Κάλυμμα φακού

LC-K106

(μπροστινό κάλυμμα),

Καπάκι φακού LF-N1 (πίσω κάλυμμα),

σκίαστρο φακού HB-104,

λουρί LN-3, θήκη φακού

CL-L3

Τύπος

Μοντούρα Ζ της Nikon

Φορμά

FX

Εστιακή απόσταση

800 mm

Μέγιστο διάφραγμα

f/6,3

Ελάχιστο διάφραγμα

f/32

Κατασκευή φακού

22 στοιχεία σε 14 ομάδες (περιλαμβάνονται 3 στοιχεία ED, 1 στοιχείου SR, 1 στοιχείο φακού PF, στοιχεία με νανοκρυσταλλική επίστρωση και μπροστινό στοιχείο φακού με επίστρωση φθορίου)

Γωνία προβολής

Φορμά FX: 3° 10', με φορμά DX: 2°

Σύστημα εστίασης

Σύστημα εσωτερικής εστίασης

Ελάχιστη απόσταση εστίασης

5 m (μέτρηση από το εστιακό επίπεδο)

Μέγιστος λόγος αναπαραγωγής

0,16x

Απόσβεση Κραδασμών

Μετατόπιση φακού με χρήση voice coil motor (VCM)

Αριθμός λεπίδων διαφράγματος

9 (στρογγυλό άνοιγμα διαφράγματος)

Εύρος διαφράγματος

f/6,3 έως 32

Επίστρωση

Νανοκρυσταλλική επίστρωση, επίστρωση φθορίου

Διάμετρος x μήκος (επέκταση από τη μοντούρα του φακού)

Περίπου 140 mm x 385 mm (μέγιστη διάμετρος × απόσταση από το κολάρο μοντούρας φακού της φωτογραφικής μηχανής έως το άκρο του φακού)

Βάρος

Περίπου 2385 g

Αυτόματη εστίαση

Ναι

Μεσαία εστίαση

Ναι

Εστίαση

Αυτόματη, Χειροκίνητη

Διακόπτης περιορισμού εστίασης

Δύο θέσεις: FULL (∞ έως 5 m) και ∞ έως 10 m

Παρεχόμενα εξαρτήματα

Κάλυμμα φακού LC-K106 (μπροστινό κάλυμμα), Καπάκι φακού LF-N1 (πίσω κάλυμμα), σκίαστρο φακού HB-104, λουρί LN-3, θήκη φακού CL-L3