ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NIKON AF-S 105 F1.4 E ED NANO CRYSTAL

NIKON AF-S 105 F1.4 E ED NANO CRYSTAL
Κατασκευαστής: Nikon
Κωδικός Προϊόντος: 131868
Διαθεσιμότητα: 2 - 3 Μέρες
2.129,00€
Δωρεάν μεταφορικά
12 Mήνες Εγγύηση Ελληνικής Αντιπροσωπείας
Ποσότητα: Καλάθι

NIKON AF-S 105 F1.4 E ED NANO CRYSTAL      

Ενας εντυπωσιακός φακός σταθερής εστιακής απόστασης 105 mm φορμά FX, με φωτεινό διάφραγμα f/1,4.

Κατασκευασμένος για να εμπνέει νέα επίπεδα τέχνης στη λήψη πορτραίτων, είναι ένας εξαιρετικός φακός με μοναδικό χαρακτήρα.

Αυτός ο ιδιαίτερος φακός λήψης πορτραίτων βασίζεται στην παράδοση άριστης απόδοσης που φτάνει μέχρι τον φημισμένο NIKKOR 105 mm f/2.5. Σχεδιασμένη για να αποτυπώνει τέλεια κάθε μικρή λεπτομέρεια, η εντελώς νέα οπτική κατασκευή εξασφαλίζει μοναδική ευκρίνεια, αντίθεση και ανάλυση από άκρη σε άκρη. Το θαμπό φόντο (bokeh) που δημιουργεί είναι εξαιρετικά ομαλό και τα θέματα εμφανίζονται με εξαιρετική ευκρίνεια ακόμη και κατά τις λήψεις με το ευρύτερο διάφραγμα f/1,4. Είτε εργάζεστε με τον διαθέσιμο φωτισμό, είτε σε στούντιο, οι φωτογραφίες σας έχουν βάθος και διαστάσεις που τις κάνουν αξέχαστες.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ f/1,4 ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΣΤΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 105 mm

Αυτός ο φακός σταθερής εστιακής απόστασης με φορμά FX, αντανακλά ιδανικά την προσωπική σας αισθητική. Η εστιακή απόσταση 105 mm συνδυάζεται με την ελάχιστη απόσταση εστίασης 1 m ώστε να τραβάτε κοντινά πορτραίτα που γεμίζουν το κάδρο χωρίς να χρειάζεται κροπάρισμα. Η μοναδική οπτική σχεδίαση δίνει τη δυνατότητα σε κάθε στοιχείο της σκηνής να αναπαράγεται με ακρίβεια: ακόμη και κατά τις εξαιρετικά ευρείες λήψεις, τα υφάσματα αποτυπώνονται με πανέμορφες λεπτομέρειες. Παράλληλα, το διάφραγμα στρογγυλού ανοίγματος 9 λεπίδων δημιουργεί εντυπωσιακό θαμπό φόντο (bokeh) και δίνει τη δυνατότητα ευαίσθητου ελέγχου του βάθους πεδίου.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΘΑΜΠΟ ΦΟΝΤΟ (BOKEH): ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Χάρη στη μοναδική οπτική κατασκευή του, αυτός ο φακός εξασφαλίζει εξαιρετικά ομαλό θαμπό φόντο (bokeh) και χαρίζει στα θέματα μια εντυπωσιακή φυσική αίσθηση βάθους. Η ένταση του θαμπώματος της εικόνας μεταβαίνει ομαλά καθώς αυξάνεται η απόσταση από το ευκρινώς εστιασμένο σημείο, εξασφαλίζοντας θαμπό φόντο (bokeh) χωρίς έντονα άκρα. Επιπλέον, η διακριτική διαβάθμιση του θαμπού φόντου (bokeh) από το σημείο εστίασης στο φόντο, αποδίδει εικόνες με μοναδική αίσθηση φυσικού βάθους. Τα οφέλη επεκτείνονται και στα video: όταν η εστίαση απομακρύνεται, το θαμπό φόντο (bokeh) αλλάζει απίστευτα ομαλά, προσφέροντας μοναδικά πλεονεκτήματα κατά τη βιντεοσκόπηση ατμοσφαιρικών σκηνών.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ: ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΥΓΩΝΙΕΣ ΛΗΨΕΙΣ

Ο AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED εξασφαλίζει εξαιρετικό έλεγχο του αισθητικού αποτελέσματος. Τα θέματα αποδίδονται με τέλεια ευκρίνεια, ακόμη και κατά τις φωτογραφίσεις με το ευρύτερο διάφραγμα f/1,4. Το φαινόμενο αντανάκλασης φωτοστέφανου ελαχιστοποιείται αποτελεσματικά ώστε να επιτυγχάνεται μοναδική αναπαραγωγή σημείων φωτός υψηλής έντασης ως λεπτών, στρογγυλεμένων σημείων, ακόμα και στις άκρες μιας εικόνας. Οι απώλειες του περιφερειακού φωτός ελέγχονται ώστε να διατηρείται η φωτεινότητα σε ολόκληρο το κάδρο και τα θέματα που βρίσκονται στο άκρο του κάδρου είναι ευκρινή και καθαρά ακόμη και κατά τις λήψεις με μέγιστο διάφραγμα και την εστίαση ορισμένη στο άπειρο.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ NIKKOR

Οι εννέα στρογγυλευμένες λεπίδες διαφράγματος μειώνουν τη διάχυση, παρέχοντας πιστή αναπαραγωγή των στοιχείων μια σκηνής. Ο έλεγχος αυτόματης έκθεσης (AE) είναι εξαιρετικά σταθερός, ακόμη και κατά τις ριπές υψηλής ταχύτητας, χάρη στην ενσωμάτωση ενός μηχανισμού ηλεκτρομαγνητικού ελέγχου του διαφράγματος στο κυρίως σώμα του φακού. Η νανοκρυσταλλική επίστρωση μειώνει αποτελεσματικά τα είδωλα και τις αντανακλάσεις και η αυτόματη εστίαση είναι ομαλή, αθόρυβη και γρήγορη χάρη στο αθόρυβο μοτέρ SWM (Silent Wave Motor) της Nikon. Τρία γυάλινα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) ελαχιστοποιούν την αξονική χρωματική εκτροπή. Τα μπροστινά και τα πίσω στοιχεία φακού προστατεύονται και διευκολύνεται ο καθαρισμός τους χάρη στην επίστρωση φθορίου της Nikon, που απωθεί ενεργά τη βρομιά, το νερό και τα λιπαρά στοιχεία.

Εστιακή απόσταση  105 mm

Μέγιστο διάφραγμα f/1,4

Ελάχιστο διάφραγμα f/16

Κατασκευή φακού    στοιχεία σε 9 ομάδες (περιλαμβάνονται 3 γυάλινα στοιχεία ED και γυάλινα στοιχεία φακού με νανοκρυσταλλική επίστρωση ή επίστρωση φθορίου)

Γωνία προβολής 23°10′ (15°20′ με φωτογραφική μηχανή με φορμά DX)

Ελάχιστη απόσταση εστίασης 1 m

Μέγιστος λόγος αναπαραγωγής  0,13 x

Αριθμός λεπίδων διαφράγματος  9 (στρογγυλό άνοιγμα διαφράγματος)

Μέγεθος προσαρτήματος φίλτρου  82 mm

Διάμετρος x μήκος (επέκταση από τη μοντούρα του φακού) – κατά προσέγγιση 94,5 mm x 106 mm (διάμετρος x ύψος, απόσταση από το κολάρο μοντούρας φακού της φωτογραφικής μηχανής, με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες CIPA)

Βάρος κατά προσέγγιση 985 g (με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες CIPA)

Παρεχόμενα αξεσουάρ Μπροστινό κάλυμμα φακού με κούμπωμα LC-82 82 mm, σκίαστρο μπαγιονέτ HB-79, μαλακή θήκη φακού CL-1218, πίσω κάλυμμα φακού LF-4

 

  • Εστιακή απόσταση

  • 105 mm

  • Μέγιστο διάφραγμα

  • f/1,4

  • Ελάχιστο διάφραγμα

  • f/16

  • Κατασκευή φακού

  • 14 στοιχεία σε 9 ομάδες (περιλαμβάνονται 3 γυάλινα στοιχεία ED και γυάλινα στοιχεία φακού με νανοκρυσταλλική επίστρωση ή επίστρωση φθορίου)

  • Γωνία προβολής

  • 23°10' (15°20' με φωτογραφική μηχανή με φορμά DX)

  • Ελάχιστη απόσταση εστίασης

  • 1 m

  • Μέγιστος λόγος αναπαραγωγής

  • 0,13 x

  • Αριθμός λεπίδων διαφράγματος

  • 9 (στρογγυλό άνοιγμα διαφράγματος)

  • Μέγεθος προσαρτήματος φίλτρου

  • 82 mm

  • Διάμετρος x μήκος (επέκταση από τη μοντούρα του φακού)

  • κατά προσέγγιση 94,5 mm x 106 mm (διάμετρος x ύψος, απόσταση από το κολάρο μοντούρας φακού της φωτογραφικής μηχανής, με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες CIPA)

  • Βάρος

  • κατά προσέγγιση 985 g (με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες CIPA)

  • Παρεχόμενα αξεσουάρ

  • Μπροστινό κάλυμμα φακού με κούμπωμα LC-82 82 mm, σκίαστρο μπαγιονέτ HB-79, μαλακή θήκη φακού CL-1218, πίσω κάλυμμα φακού LF-4