ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NIKON 300mm f/4G E AF-S PF ED VR

NIKON 300mm f/4G E AF-S PF ED VR
Κατασκευαστής: Nikon
Κωδικός Προϊόντος: JAA342DA
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν Παραγγελίας
2.019,00€
Δωρεάν μεταφορικά
12 Mήνες Εγγύηση Ελληνικής Αντιπροσωπείας
Ποσότητα: Καλάθι
NIKON AF-S 300MM F4G E  PF ED VR
Μειώστε την απόσταση χάρη σε αυτόν το φακό 300 mm με φορμά FX. Ο πρώτος φακός NIKKOR με μοντούρα F και στοιχείο Phase Fresnel, αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό compact κατασκευής, δυνατοτήτων τηλεφακού και υψηλής ποιότητας εικόνας.
 
  Ιδανικός για φωτογραφίσεις σπορ ή άγριας φύσης, καθώς και για χρήση στα ταξίδια και για κοντινές, λεπτομερείς λήψεις πορτραίτων, αυτός ο φακός είναι μια έξυπνη επιλογή όταν θέλετε να γεμίσετε το κάδρο, αλλά όχι την τσάντα με το φωτογραφικό σας εξοπλισμό.
 
  Ο συνδυασμός μέγιστου διαφράγματος f/4, εστιακής απόστασης 300 mm και εντυπωσιακής τεχνολογίας VR προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε διάφορες συνθήκες. Το στοιχείο φακού Phase Fresnel μειώνει σημαντικά το μέγεθος και το βάρος, ενώ η επίστρωση φθορίου προστατεύει από το νερό, τη σκόνη και τη βρομιά προσφέροντας ενισχυμένη ανθεκτικότητα.
 
 • Τηλεφακός υψηλής απόδοσης: παρέχει εστιακή απόσταση 300 mm και μέγιστο διάφραγμα f/4. (εστιακή απόσταση 450 mm κατά τη χρήση με φωτογραφική μηχανή Nikon SLR με φορμά DX).
 • Στοιχείο Phase Fresnel: αυτός ο τηλεφακός προσφέρει κορυφαία οπτική απόδοση και διαθέτει εξαιρετικά compact κατασκευή. Η χρήση ενός στοιχείου φακού Phase Fresnel (PF) μειώνει σημαντικά το βάρος χωρίς να υποβιβάζεται η ποιότητα της εικόνας.
 • Απόσβεση κραδασμών (VR): με λειτουργία SPORT (Σπορ). Η λειτουργία VR ελαχιστοποιεί τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε λήψεις σε ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως κατά 4,5 στοπ.¹ Η λειτουργία VR SPORT (Σπορ) εξασφαλίζει σταθερή εικόνα σκοπεύτρου κατά τις λήψεις γρήγορα κινούμενων θεμάτων και χάρη σε αυτήν επιτυγχάνονται ταχύτητες καρέ με μειωμένη καθυστέρηση απελευθέρωσης κλείστρου κατά τις συνεχείς λήψεις, όμοιες με αυτές που επιτυγχάνονται όταν η λειτουργία VR είναι απενεργοποιημένη.
 • Προηγμένη οπτική απόδοση: η νανοκρυσταλλική επίστρωση μειώνει αποτελεσματικά τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις, αυξάνοντας την καθαρότητα και την αντίθεση των εικόνων. Το γυάλινο στοιχείο ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) ελαχιστοποιεί τη χρωματική εκτροπή.
 • Ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα: επιτρέπει συνεπείς, πιο ακριβείς εκθέσεις, ειδικά κατά τη λήψη σε υψηλές ταχύτητες καρέ.
 • Επίστρωση φθορίου: προστατεύει από το νερό, τη σκόνη και τη βρομιά χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας. Η επίστρωση εφαρμόζεται στο γυάλινο στοιχείο προστατευτικού μηνίσκου στο μπροστινό στοιχείο του φακού, βελτιώνοντας την ανθεκτικότητα και καθιστώντας ευκολότερο τον καθαρισμό του γυάλινου στοιχείου χωρίς να προκαλείται ζημιά στην επιφάνεια.
 • Ελάχιστη απόσταση εστίασης: 1,4 m.
 • Δακτύλιος ανάρτησης σε τρίποδο RT-1 (προαιρετικό εξάρτημα): επιτρέπει την ελεύθερη περιστροφή του φακού για ομαλή μετάβαση από τον κατακόρυφο στον οριζόντιο προσανατολισμό.

Περιεχόμενα Συσκευασίας:

 • Nikon Lens 300mm f4E PF VR
 • Μπροστινό κάλυμμα φακού LC-77
 • Πίσω κάλυμμα φακού LF-4
 • Σκίαστρο φακού HB-73
 • Θήκη φακού CL-M3

Εστιακή απόσταση 300 mm
Μέγιστο διάφραγμα f/4
Ελάχιστο διάφραγμα f/32
Κατασκευή φακού 16 στοιχεία σε 10 ομάδες 
Γωνία προβολής 8°10'
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 1,4 m
Μέγιστος λόγος αναπαραγωγής 0,24x
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9 (στρογγυλεμένες)
Μέγεθος εξαρτήματος φίλτρου 77 mm
Διάμετρος x μήκος  Περίπου 89 x 147,5 mm
Βάρος Περίπου 755 g