ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Panasonic Lumix DC-S1R Full Frame DC-S1RE-K + Panasonic V-Log .σε 24 Άτοκες Δόσεις

-16%Panasonic Lumix DC-S1R Full Frame DC-S1RE-K + Panasonic V-Log .σε 24 Άτοκες Δόσεις
Κατασκευαστής:Panasonic
Κωδικός Προϊόντος: DCS1R
Διαθεσιμότητα:Σε απόθεμα
3.799,00€ 3.199,00€
Ποσότητα:Καλάθι

Οι full-frame φωτογραφικές μηχανές mirrorless με τις απίστευτες επιδόσεις

Η Panasonic είναι στην ευχάριστη θέσει να ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες της full-frame φωτογραφικές μηχανές mirrorless LUMIX S1R και S1.

Οι LUMIX S1R και S1 διαθέτον full-frame 35mm αισθητήρα CMOS και βασίζονται στο πρότυπο άρμοσης L-Mount, με μια εξαιρετική ισορροπία ποιότητας εικόνας και φωτογραφικού ελέγχου και με μια ξεχωριστή σταθεροποίηση εικόνας και εξελιγμένη εγγραφή βίντεο.

Οι νέες μηχανές της σειράς S της Lumix, στοχεύουν στην χωρίς περιορισμούς ποιότητα εικόνας με υψηλή ανάλυση, πρωτοφανείς διαβαθμίσεις εικόνας και ανώτερη απόδοση του χρώματος. Το υψηλής ταχύτητας και υψηλής ακρίβειας σύστημα αυτόματης εστίασης, που βασίζεται σε εξελιγμένη τεχνολογία ελέγχου του φακού, ο αισθητήρας αλλά και ο νέος επεξεργαστής εικόνας Venus Engine συνεργάζονται για να διασφαλίσουν τη δυνατότητα στον χρήστη να συλλάβει το θέμα του με εξαιρετική ακρίβεια στην εστίαση, χωρίς αστοχίες.

Οι Lumix S1 και S1R προσφέρουν επίσης το κορυφαίο επίπεδο απόδοσης στην εγγραφή βίντεο στην κατηγορία τους (4Κ 60p/50p), ενστικτώδη χειρισμό, όπως ο απαιτητικός χρήστης αναμένει, ανθεκτική κατασκευή σε σκληρή χρήση σε φωτογραφικές αποστολές, μεγάλη διάρκεια ζωής και επεκτασιμότητα.

Η LUMIX S1R διαθέτει αισθητήρα full-frame (36mm x 24mm) CMOS 47,3 Megapixels, και κατατάσσεται έτσι στην κορυφή της κατηγορίας, με την μεγαλύτερη στον κόσμο ανάλυση σε μηχανή full-frame mirrorless, επιδιώκοντας έτσι το υψηλότερο επίπεδο φωτογραφικής έκφρασης. Εκτός από την απίστευτη δυνατότητα καταγραφής λεπτομέρειας, και παρά τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό pixels, ο αισθητήρας αυτός αποδίδει έναν υψηλό λόγο S/N αξιοποιώντας την υψηλή αποδοτικότητά του στη σύλληψη του φωτός. Επιπλέον, η S1R διαθέτει – για πρώτη φορά σε μηχανή full-frame mirrorless – μία λειτουργία High Resolution, που προσφέρει τη δυνατότητα φωτογράφισης εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας με τα 187 Μegapixels της!

Η LUMIX S1 διαθέτει αισθητήρα full-frame (35.6mm x 23.8mm) CMOS 24,2 Megapixels με μεγάλο δυναμικό εύρος, εξαιρετική απόδοση στην υψηλή ευαισθησία, διατηρώντας πάντα μια φυσική αλλά οξεία καταγραφή, χάρη στην επαρκέστατη απόδοση συλλογής φωτός σε επίπεδο pixel. H υψηλή αποδοτικότητα στη συλλογή του φωτός οφείλεται στους νέους ασφαιρικούς μικροφακούς που τοποθετούνται πάνω από κάθε pixel.

Η LUMIX S1 είναι σχεδιασμένη για επαγγελματική χρήση στη βιντεοσκόπηση, και αποδίδει κορυφαία επίπεδα κινηματογραφικής ποιότητας, εκμεταλλευόμενη την πρωτόγνωρη απόδοση έκφρασης που μία μηχανή full-frame μπορεί να προσφέρει.

Η LUMIX S1 διαθέτει μεγάλη ποικιλία καμπυλών gamma, περιλαμβανομένων των standards όπως το Cinelike D/V και το Like709. To νέο προφίλ Hybrid Log Gamma (HLG) επιτρέπει εγγραφή με ακόμα ευρύτερο δυναμικό πεδίο με πλούσια χρώματα (Like2100) ώστε να μιμηθεί τις δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού.

H LUMIX S1 επιτρέπει εγγραφή βίντεο έως 4K 60/50p 4:2:0 με 8 Bit απευθείας στην κάρτα SD ή XQD. Εγγραφή σε 4:2:2 μπορεί να επιτευχθεί από την έξοδο HDMI. Η Panasonic μέσα στο 2019 θα προσφέρει κλειδί software που θα ξεκλειδώσει την δυνατότητα εγγραφής 4K 60/50p 4:2:2 10 Bit μέσω εξόδου HDMI και την εγγραφή 30p/25p/24p σε 4:2:2 με 10 Bit εσωτερικά στις κάρτες μνήμης. Η αναβάθμιση αυτή θα προσφέρει V Log με το κορυφαίο δυναμικό εύρος της κατηγορίας στην LUMIX S1. Η λειτουργία High Speed προσφέρει αργή κίνηση 2x στα 60fps σε 4K, και αργή κίνηση έως 6x σε Full HD με ρυθμούς έως 180fps.

To εξελιγμένο σύστημα AF της Panasonic, συνδυάζει την εστίαση ανίχνευσης αντίθεσης (contrast detection) με την μοναδική τεχνολογία DFD της Panasonic, και, με εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας επεξεργασία, προσφέρει εστίαση τόσο ακριβή όσο και γρήγορη.
Για να επιτευχθεί τέτοια υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια, ο επεξεργαστής Venus Engine, ο αισθητήρας CMOS και οι νέοι φακοί LUMIX S συνεργάζονται και επικοινωνούν στα 480fps επιτρέποντας στο σύστημα ακαριαίες αντιδράσεις σε χρόνο 0,08 δευτερόλεπτα. Τέλος, το σύστημα AF λειτουργεί σε πολύ χαμηλό φωτισμό, στην απίστευτη τιμή των -6 EV.
Στις S1R και S1 έχουν προστεθεί συστήματα ανίχνευσης προσώπου, ματιού και κόρης οφθαλμού ώστε να εξασφαλίζεται η άψογη εστίαση στα πορτραίτα. Επιπλέον, η λειτουργία AF ενισχύθηκε με Εξελιγμένη Τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που ανιχνεύει αν φωτογραφίζουμε ανθρώπους, γάτες, σκύλους ή πουλιά.

Για τα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα η λειτουργία ριπής μάς προσφέρει 9 fps (καρέ/δευτερόλεπτο) με εστίαση AFS ή 6 fps (με συνεχόμενη εστίαση).

Η λειτουργία 6K Photo επιτρέπει λήψεις με ριπή στα 30fps και προσφέρει φωτογραφίες JPEG των 18 Megapixels, ενώ η λειτουργία 4K Photo προσφέρει ριπή στα 30 ή τα 60fps με φωτογραφίες ανάλυσης 8 Megapixels.

Η S1R και η S1 διαθέτουν Διπλό Σταθεροποιητή Εικόνας. Η Panasonic με το Dual I.S. (Διπλός Σταθεροποιητής) συνδυάζει τα δύο επιτυχημένα συστήματα σταθεροποίησης εικόνας. Τον σταθεροποιητή 5 αξόνων μέσα στο σώμα και τον Οπτικό Σταθεροποιητή (O.I.S.) 2 αξόνων στον φακό. Ο σταθεροποιητής 5 αξόνων αποσβένει τους κραδασμούς της μηχανής για έως και 5,5 stop χαμηλότερες ταχύτητες από εκείνες που είναι συνήθως ασφαλείς για κράτημα στο χέρι. Επιπρόσθετα, ο O.I.S. (Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας) αυξάνει το συνολικό αποτέλεσμα σταθεροποίησης στα 6 stop και εξαλείφει το κούνημα από μια ευρεία γκάμα κραδασμών της μηχανής, τόσο στη φωτογραφία όσο και στη λήψη βίντεο.

Για να συλλάβει την αποφασιστική στιγμή, ο φωτογράφος καδράρει την εικόνα του μέσα από ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) απαράμιλλης ευκρίνειας, καθώς χρησιμοποιεί μία οθόνη OLED 5,76 εκατ. dots – καθιστώντας το, έτσι, το ηλεκτρονικό σκόπευτρο με την μεγαλύτερη ανάλυση στον κόσμο.

Η οθόνη στην πλάτη της μηχανής είναι τεχνολογίας TFT LCD, υψηλής ανάλυσης 2,1 kdots, μεγέθους 3,2 ιντσών, αναλογία πλευρών 3:2 και κινείται (tilt) σε τρεις άξονες.

Ο επαγγελματικός χαρακτήρας των S1R και S1 συμπληρώνονται από χαρακτηριστικά χρήσιμα για τους επαγγελματίες, όπως η διπλή υποδοχή καρτών μνήμης, τόσο για κάρτες SD όσο και XQD, η έξοδος HDMI πλήρους μεγέθους (Type A) και οι υποδοχές των 3,5mm, τόσο για είσοδο μικροφώνου όσο και για έξοδο ακουστικών.

H Panasonic αυτή τη στιγμή διαθέτει τρεις φακούς για το σύστημα LUMIX S.

LUMIX S PRO 50mm F1.4 (S-X50)

 • Γρήγορο διάφραγμα 4
 • Ίριδα με 11 λεπίδες, για εξαιρετικό bokeh
 • Aπίστευτη οξύτητα σε όλο το καρέ

LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S. (S-R70200)

 • Φακός για σπορ, δράση, άγρια φύση
 • Σταθεροποίηση εικόνας 6 stop
 • Πολύ όμορφο bokeh

LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. (S-R24105)

 • Ο τέλειος φακός γενικής χρήσης
 • Φωτογράφιση macro με μεγέθυνση 5x
 • Σταθεροποίηση εικόνας 6 stop

Βασισμένοι στο L-Mount της Leica και με σχεδίαση εστιασμένη στην επαγγελματική χρήση, η σειρά φακών LUMIX S θέτει πολύ υψηλά πρότυπα, χωρίς συμβιβασμούς, για τη μηχανή και τους φακούς. Και ενώ όλοι οι φακοί προσφέρουν υψηλή απόδοση, εκείνοι οι φακοί με την σήμανση “LUMIX S PRO” ανεβάζουν τα όρια οπτικής απόδοσης ακόμα περισσότερο, ώστε να αποδειχτούν επαρκείς και να εγκριθούν βάσει των υπερυψηλών απαιτήσεων της Leica.

Και οι τρεις φακοί είναι σχεδιασμένοι να αντέχουν σε σκόνη και βρέξιμο, ώστε ο επαγγελματίας να δουλεύει απρόσκοπτα σε όλες τις σκληρές συνθήκες, ακόμα και σε θερμοκρασίες -10°C, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με την επαγγελματικού επιπέδου ανθεκτική σχεδίαση των S1 και S1R.

Oι φακοί διαθέτουν μηχανισμό στιγμιαίας εναλλαγής μεταξύ χειροκίνητης και αυτόματης εστίασης. Φυσικά οι φακοί αριστεύουν στη χρήση βίντεο, καθώς είναι σχεδιασμένοι στο να εξαλείφουν τον «ψίθυρο» της εστίασης κατά τη λήψη.

Σχετικά με την Panasonic

Η Panasonic Corporation είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη πολλών τεχνολογιών ηλεκτρονικών και λύσεων στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά, στο σπίτι, στην αυτοκίνηση και τις εργασίες B2B. Η εταιρεία, που γιόρτασε τα 100ά της γενέθλια το 2018, έχει επεκταθεί και σήμερα διαθέτει 591 θυγατρικές εταιρείες και 88 εταιρείες-συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, καταγράφοντας ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις 61.4 δις € για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31.3.2018. Αφοσιωμένη στο να παράγει νέες αξίες μέσα από τις καινοτομίες σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της, η εταιρεία χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της για να δημιουργήσει μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο κόσμο για τους πελάτες της. Για να μάθετε περισσότερα για την Panasonic, επισκευθείτε το:  http://www.panasonic.com/global ή το https://www.panasonic.com/gr/corporate/profile/overview.html (στα ελληνικά).

LUMIX S1R
- ανάλυση 47.3 megapixels χωρίς Low pass φίλτρο μπροστά από τον αισθητήρα
- σταθεροποιητής στο σώμα 5-axis, απόδοσης 5.5 stops
- Dual IS 2, δηλαδή ο σταθεροποιητής του σώματος θα λειτουργεί με τον σταθεροποιητή του φακού, απόδοσης 6 stops
- λήψη video 4K 60p / 50p video
- μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων 9 καρέ το δευτερόλεπτο (AFS), 6 καρέ το δευτερόλεπτο (AFC)
- εξαγωγή φωτογραφιών 6K στα 30 fps και 4K στα 60 fps
- ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο 5.760.000 dots, με μεγέθυνση από 0.78x σε 0.74x ή 0.7x
- οθόνη ανάλυσης 2.100.000 dots που μετακινείται σε 3 άξονες
- ISO: 50-51200
- σώμα ανθεκτικό σε σκόνη, νερό και χαμηλές θερμοκρασίες -10°, με 100% σφράγισμα
- δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ανάλυσης 187 megapixels (16,736 x 11, 168) με την σύνθεση 11 φωτογραφιών
- ΑΙ (Artificial Intelligence) για ανίχνευση ανθρώπων, γατιών, σκυλιών και πτηνών
- διπλή υποδοχή καρτών μνήμης, XQD και SD
- θύρα για εξωτερικά ακουστικά και μικρόφωνο
- θύρα USB-C
- θύρα HDMI
- Θύρα για χειρηστήριο
- μέγεθος 148.9 x 110.0 x 96.7 χιλιοστά
- βάρος 898 γραμμάρια

 

Panasonic's high-resolution entry into the full-frame mirrorless world, the Lumix DC-S1R pairs impressive and versatile imaging capabilities with a durable physical construction. The hallmark of the S1R is its full-frame 47.3MP MOS sensor, which is paired with a Venus Engine, to produce detailed, high dynamic range stills along with video recording up to 4K60p. The sensor's design omits a traditional low-pass filter in order to achieve the greatest sharpness and on-chip aspherical micro lenses promote greater sensitivity, light condensation, and color response. Additionally, the sensor and processor work to achieve a top expanded sensitivity of ISO 51200 along with quick 9 fps continuous shooting rate. Complementing both stills and video capabilities, the image sensor also utilizes an advanced DFD contrast-detection autofocus system for quick and precise focusing and subject tracking. Additionally, sensor-shift image stabilization helps to minimize the appearance of camera shake by 5.5 stops for sharper handheld shooting.

Beyond the imaging attributes, the S1R is also distinguished by its body design, which incorporates an impressively high resolution 5.76m-dot OLED electronic viewfinder along with a 3.2" 2.1m-dot triaxial tilt touchscreen LCD. The magnesium-alloy body is weather-sealed to permit working in harsh conditions and has a top status LCD for reviewing shooting settings on the fly. XQD and SD card slots offer flexible storage capabilities and Bluetooth and Wi-Fi connectivity afford remote camera control along with wireless image transferring to tablets and smartphones.

 

47.3MP Full-Frame MOS Sensor and Venus Engine
Featuring a full-frame 47.3MP MOS sensor, along with an updated Venus Engine, the S1R's imaging capabilities have been optimized for high-resolution recording along with notable sensitivity, a wide dynamic range, and flexible recording modes. The sensor's design omits a low-pass filter in order to maintain the highest degree of sharpness and on-chip micro lenses feature an aspherical design to improve light condensation and promote greater sensitivity, reduced noise, and more accurate rendering. An anti-reflective coating also helps to reduce surface reflections and flare for accurate color response. When combined with the Venus Engine's processing power, noise levels are further suppressed throughout the sensitivity range, from ISO 100-25600, and processing capabilities further yield fast full-resolution continuous shooting speeds up to 9 fps with AF-S or 6 fps with AF-C, for more than 40 consecutive raw files.
UHD 4K Video Recording
Beyond stills shooting, the S1R is a capable video camera featuring up to UHD 4K60p recording with 4:2:0 8-bit color and unlimited recording times for the limit of the memory card. Also, high-speed recording modes for UHD 4K60, with 30 fps playback, and Full HD 180 fps, with 30 fps playback, offer 2x and 6x slower motion, respectively. Additionally, recording to an optional external recorder is possible, via the HDMI Type A port, and support for an external microphone and headphones are also available via dedicated 3.5mm jacks.
Body Design
 • Used in conjunction with other members of the L-Mount Alliance, the L lens mount is a versatile interface with a mount diameter of 51.6mm and a flange distance of 20mm for working with a broad range of optics.
 • An impressive Real View Finder is a high-resolution 5.76m-dot OLED EVF offering a clear 0.78x configurable viewing magnification along with a smooth 60 fps or 120 fps changeable refresh rate, 0.005 sec lag, and 10,000:1 contrast ratio.
 • Large 3.2" 2.1m-dot LCD is a bright, clear means for live view shooting as well as playback and menu navigation. The screen features a triaxial tilting design to suit working from high and low angles, even in the vertical shooting orientation, and its touchscreen design affords intuitive settings control. Live View Boost is a dedicated viewing mode for working in low-light conditions, where the viewing sensitivity can be increased to aid in composing your image, and a Night mode also benefits working in dark conditions by lowering the screen's backlight intensity.
 • In addition to the rear LCD, a top status LCD can also be used for quickly reviewing shooting settings, even when the camera is powered off.
 • Durable, weather-sealed magnesium-alloy construction is splash, dust, and freezeproof to accommodate working in harsh weather conditions and trying environments.
 • Ergonomic design provides a large, comfortable right-hand grip along with easily accessible physical controls, an eight-way joystick, and a refined overall UI design for intuitive use. Additionally, illuminated buttons aid settings adjustment in low-light conditions and a lock lever prevents unwanted settings changes.
 • Dual memory card slots—one XQD slot and one SD slot—offer improved flexibility for image storage, allowing you to segregate raw and JPEG files to different cards, save duplicate files to both cards, or simply double your storage space with overflow recording. Additionally, the SD slot is UHS-II compatible for fast read/write speeds and the XQD slot will be compatible with the CFexpress standard after a future firmware update.
 • A USB Type-C port allows for fast file transferring as well as high-speed in-camera battery charging. Additionally, an HDMI Type A port benefits video applications, a 2.5mm port can be used with the optional DMW-RS2 Remote Shutter, 3.5mm microphone and headphone jacks suit advanced audio recording needs, and a PC sync port can be used for wired flash synchronization.
 • DMW-BLJ31 rechargeable lithium-ion battery is rated for approximately 360-380 shots per charge when working with the rear monitor, 340-360 shots per charge with the EVF, and 1100-1150 shots per charge when Power Save LVF mode is on.
 • High precision shutter mechanism offers a top mechanical speed of 1/8000 sec, a flash sync speed of 1/320 sec, and has been tested for approximately 400,000 actuations.
Sensor-Shift Image Stabilization
Helping to achieve the utmost sharpness when photographing handheld, Dual I.S. 2 combines the S1R's 5.5 stop-rated 5-axis sensor-shift image stabilization technology with lens-based 2-axis image stabilization to compensate for a broader range of movement types to render sharper, clearer imagery. Dual I.S. 2 requires the use of compatible Lumix lenses featuring O.I.S. This stabilization system is able to compensate for approximately 6 stops of camera shake.
DFD Autofocus System
For accelerated aut

Οι full-frame φωτογραφικές μηχανές mirrorless με τις απίστευτες επιδόσεις

Η Panasonic είναι στην ευχάριστη θέσει να ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες της full-frame φωτογραφικές μηχανές mirrorless LUMIX S1R και S1.

Οι LUMIX S1R και S1 διαθέτον full-frame 35mm αισθητήρα CMOS και βασίζονται στο πρότυπο άρμοσης L-Mount, με μια εξαιρετική ισορροπία ποιότητας εικόνας και φωτογραφικού ελέγχου και με μια ξεχωριστή σταθεροποίηση εικόνας και εξελιγμένη εγγραφή βίντεο.

Οι νέες μηχανές της σειράς S της Lumix, στοχεύουν στην χωρίς περιορισμούς ποιότητα εικόνας με υψηλή ανάλυση, πρωτοφανείς διαβαθμίσεις εικόνας και ανώτερη απόδοση του χρώματος. Το υψηλής ταχύτητας και υψηλής ακρίβειας σύστημα αυτόματης εστίασης, που βασίζεται σε εξελιγμένη τεχνολογία ελέγχου του φακού, ο αισθητήρας αλλά και ο νέος επεξεργαστής εικόνας Venus Engine συνεργάζονται για να διασφαλίσουν τη δυνατότητα στον χρήστη να συλλάβει το θέμα του με εξαιρετική ακρίβεια στην εστίαση, χωρίς αστοχίες.

Οι Lumix S1 και S1R προσφέρουν επίσης το κορυφαίο επίπεδο απόδοσης στην εγγραφή βίντεο στην κατηγορία τους (4Κ 60p/50p), ενστικτώδη χειρισμό, όπως ο απαιτητικός χρήστης αναμένει, ανθεκτική κατασκευή σε σκληρή χρήση σε φωτογραφικές αποστολές, μεγάλη διάρκεια ζωής και επεκτασιμότητα.

Η LUMIX S1R διαθέτει αισθητήρα full-frame (36mm x 24mm) CMOS 47,3 Megapixels, και κατατάσσεται έτσι στην κορυφή της κατηγορίας, με την μεγαλύτερη στον κόσμο ανάλυση σε μηχανή full-frame mirrorless, επιδιώκοντας έτσι το υψηλότερο επίπεδο φωτογραφικής έκφρασης. Εκτός από την απίστευτη δυνατότητα καταγραφής λεπτομέρειας, και παρά τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό pixels, ο αισθητήρας αυτός αποδίδει έναν υψηλό λόγο S/N αξιοποιώντας την υψηλή αποδοτικότητά του στη σύλληψη του φωτός. Επιπλέον, η S1R διαθέτει – για πρώτη φορά σε μηχανή full-frame mirrorless – μία λειτουργία High Resolution, που προσφέρει τη δυνατότητα φωτογράφισης εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας με τα 187 Μegapixels της!

Η LUMIX S1 διαθέτει αισθητήρα full-frame (35.6mm x 23.8mm) CMOS 24,2 Megapixels με μεγάλο δυναμικό εύρος, εξαιρετική απόδοση στην υψηλή ευαισθησία, διατηρώντας πάντα μια φυσική αλλά οξεία καταγραφή, χάρη στην επαρκέστατη απόδοση συλλογής φωτός σε επίπεδο pixel. H υψηλή αποδοτικότητα στη συλλογή του φωτός οφείλεται στους νέους ασφαιρικούς μικροφακούς που τοποθετούνται πάνω από κάθε pixel.

Η LUMIX S1 είναι σχεδιασμένη για επαγγελματική χρήση στη βιντεοσκόπηση, και αποδίδει κορυφαία επίπεδα κινηματογραφικής ποιότητας, εκμεταλλευόμενη την πρωτόγνωρη απόδοση έκφρασης που μία μηχανή full-frame μπορεί να προσφέρει.

Η LUMIX S1 διαθέτει μεγάλη ποικιλία καμπυλών gamma, περιλαμβανομένων των standards όπως το Cinelike D/V και το Like709. To νέο προφίλ Hybrid Log Gamma (HLG) επιτρέπει εγγραφή με ακόμα ευρύτερο δυναμικό πεδίο με πλούσια χρώματα (Like2100) ώστε να μιμηθεί τις δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού.

H LUMIX S1 επιτρέπει εγγραφή βίντεο έως 4K 60/50p 4:2:0 με 8 Bit απευθείας στην κάρτα SD ή XQD. Εγγραφή σε 4:2:2 μπορεί να επιτευχθεί από την έξοδο HDMI. Η Panasonic μέσα στο 2019 θα προσφέρει κλειδί software που θα ξεκλειδώσει την δυνατότητα εγγραφής 4K 60/50p 4:2:2 10 Bit μέσω εξόδου HDMI και την εγγραφή 30p/25p/24p σε 4:2:2 με 10 Bit εσωτερικά στις κάρτες μνήμης. Η αναβάθμιση αυτή θα προσφέρει V Log με το κορυφαίο δυναμικό εύρος της κατηγορίας στην LUMIX S1. Η λειτουργία High Speed προσφέρει αργή κίνηση 2x στα 60fps σε 4K, και αργή κίνηση έως 6x σε Full HD με ρυθμούς έως 180fps.

To εξελιγμένο σύστημα AF της Panasonic, συνδυάζει την εστίαση ανίχνευσης αντίθεσης (contrast detection) με την μοναδική τεχνολογία DFD της Panasonic, και, με εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας επεξεργασία, προσφέρει εστίαση τόσο ακριβή όσο και γρήγορη.
Για να επιτευχθεί τέτοια υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια, ο επεξεργαστής Venus Engine, ο αισθητήρας CMOS και οι νέοι φακοί LUMIX S συνεργάζονται και επικοινωνούν στα 480fps επιτρέποντας στο σύστημα ακαριαίες αντιδράσεις σε χρόνο 0,08 δευτερόλεπτα. Τέλος, το σύστημα AF λειτουργεί σε πολύ χαμηλό φωτισμό, στην απίστευτη τιμή των -6 EV.
Στις S1R και S1 έχουν προστεθεί συστήματα ανίχνευσης προσώπου, ματιού και κόρης οφθαλμού ώστε να εξασφαλίζεται η άψογη εστίαση στα πορτραίτα. Επιπλέον, η λειτουργία AF ενισχύθηκε με Εξελιγμένη Τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που ανιχνεύει αν φωτογραφίζουμε ανθρώπους, γάτες, σκύλους ή πουλιά.

Για τα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα η λειτουργία ριπής μάς προσφέρει 9 fps (καρέ/δευτερόλεπτο) με εστίαση AFS ή 6 fps (με συνεχόμενη εστίαση).

Η λειτουργία 6K Photo επιτρέπει λήψεις με ριπή στα 30fps και προσφέρει φωτογραφίες JPEG των 18 Megapixels, ενώ η λειτουργία 4K Photo προσφέρει ριπή στα 30 ή τα 60fps με φωτογραφίες ανάλυσης 8 Megapixels.

Η S1R και η S1 διαθέτουν Διπλό Σταθεροποιητή Εικόνας. Η Panasonic με το Dual I.S. (Διπλός Σταθεροποιητής) συνδυάζει τα δύο επιτυχημένα συστήματα σταθεροποίησης εικόνας. Τον σταθεροποιητή 5 αξόνων μέσα στο σώμα και τον Οπτικό Σταθεροποιητή (O.I.S.) 2 αξόνων στον φακό. Ο σταθεροποιητής 5 αξόνων αποσβένει τους κραδασμούς της μηχανής για έως και 5,5 stop χαμηλότερες ταχύτητες από εκείνες που είναι συνήθως ασφαλείς για κράτημα στο χέρι. Επιπρόσθετα, ο O.I.S. (Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας) αυξάνει το συνολικό αποτέλεσμα σταθεροποίησης στα 6 stop και εξαλείφει το κούνημα από μια ευρεία γκάμα κραδασμών της μηχανής, τόσο στη φωτογραφία όσο και στη λήψη βίντεο.

Για να συλλάβει την αποφασιστική στιγμή, ο φωτογράφος καδράρει την εικόνα του μέσα από ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) απαράμιλλης ευκρίνειας, καθώς χρησιμοποιεί μία οθόνη OLED 5,76 εκατ. dots – καθιστώντας το, έτσι, το ηλεκτρονικό σκόπευτρο με την μεγαλύτερη ανάλυση στον κόσμο.

Η οθόνη στην πλάτη της μηχανής είναι τεχνολογίας TFT LCD, υψηλής ανάλυσης 2,1 kdots, μεγέθους 3,2 ιντσών, αναλογία πλευρών 3:2 και κινείται (tilt) σε τρεις άξονες.

Ο επαγγελματικός χαρακτήρας των S1R και S1 συμπληρώνονται από χαρακτηριστικά χρήσιμα για τους επαγγελματίες, όπως η διπλή υποδοχή καρτών μνήμης, τόσο για κάρτες SD όσο και XQD, η έξοδος HDMI πλήρους μεγέθους (Type A) και οι υποδοχές των 3,5mm, τόσο για είσοδο μικροφώνου όσο και για έξοδο ακουστικών.

H Panasonic αυτή τη στιγμή διαθέτει τρεις φακούς για το σύστημα LUMIX S.

LUMIX S PRO 50mm F1.4 (S-X50)

 • Γρήγορο διάφραγμα 4
 • Ίριδα με 11 λεπίδες, για εξαιρετικό bokeh
 • Aπίστευτη οξύτητα σε όλο το καρέ

LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S. (S-R70200)

 • Φακός για σπορ, δράση, άγρια φύση
 • Σταθεροποίηση εικόνας 6 stop
 • Πολύ όμορφο bokeh

LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. (S-R24105)

 • Ο τέλειος φακός γενικής χρήσης
 • Φωτογράφιση macro με μεγέθυνση 5x
 • Σταθεροποίηση εικόνας 6 stop

Βασισμένοι στο L-Mount της Leica και με σχεδίαση εστιασμένη στην επαγγελματική χρήση, η σειρά φακών LUMIX S θέτει πολύ υψηλά πρότυπα, χωρίς συμβιβασμούς, για τη μηχανή και τους φακούς. Και ενώ όλοι οι φακοί προσφέρουν υψηλή απόδοση, εκείνοι οι φακοί με την σήμανση “LUMIX S PRO” ανεβάζουν τα όρια οπτικής απόδοσης ακόμα περισσότερο, ώστε να αποδειχτούν επαρκείς και να εγκριθούν βάσει των υπερυψηλών απαιτήσεων της Leica.

Και οι τρεις φακοί είναι σχεδιασμένοι να αντέχουν σε σκόνη και βρέξιμο, ώστε ο επαγγελματίας να δουλεύει απρόσκοπτα σε όλες τις σκληρές συνθήκες, ακόμα και σε θερμοκρασίες -10°C, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με την επαγγελματικού επιπέδου ανθεκτική σχεδίαση των S1 και S1R.

Oι φακοί διαθέτουν μηχανισμό στιγμιαίας εναλλαγής μεταξύ χειροκίνητης και αυτόματης εστίασης. Φυσικά οι φακοί αριστεύουν στη χρήση βίντεο, καθώς είναι σχεδιασμένοι στο να εξαλείφουν τον «ψίθυρο» της εστίασης κατά τη λήψη.

Σχετικά με την Panasonic

Η Panasonic Corporation είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη πολλών τεχνολογιών ηλεκτρονικών και λύσεων στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά, στο σπίτι, στην αυτοκίνηση και τις εργασίες B2B. Η εταιρεία, που γιόρτασε τα 100ά της γενέθλια το 2018, έχει επεκταθεί και σήμερα διαθέτει 591 θυγατρικές εταιρείες και 88 εταιρείες-συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, καταγράφοντας ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις 61.4 δις € για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31.3.2018. Αφοσιωμένη στο να παράγει νέες αξίες μέσα από τις καινοτομίες σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της, η εταιρεία χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της για να δημιουργήσει μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο κόσμο για τους πελάτες της. Για να μάθετε περισσότερα για την Panasonic, επισκευθείτε το:  http://www.panasonic.com/global ή το https://www.panasonic.com/gr/corporate/profile/overview.html (στα ελληνικά).

 

 

Panasonic's high-resolution entry into the full-frame mirrorless world, the Lumix DC-S1R pairs impressive and versatile imaging capabilities with a durable physical construction. The hallmark of the S1R is its full-frame 47.3MP MOS sensor, which is paired with a Venus Engine, to produce detailed, high dynamic range stills along with video recording up to 4K60p. The sensor's design omits a traditional low-pass filter in order to achieve the greatest sharpness and on-chip aspherical micro lenses promote greater sensitivity, light condensation, and color response. Additionally, the sensor and processor work to achieve a top expanded sensitivity of ISO 51200 along with quick 9 fps continuous shooting rate. Complementing both stills and video capabilities, the image sensor also utilizes an advanced DFD contrast-detection autofocus system for quick and precise focusing and subject tracking. Additionally, sensor-shift image stabilization helps to minimize the appearance of camera shake by 5.5 stops for sharper handheld shooting.

Beyond the imaging attributes, the S1R is also distinguished by its body design, which incorporates an impressively high resolution 5.76m-dot OLED electronic viewfinder along with a 3.2" 2.1m-dot triaxial tilt touchscreen LCD. The magnesium-alloy body is weather-sealed to permit working in harsh conditions and has a top status LCD for reviewing shooting settings on the fly. XQD and SD card slots offer flexible storage capabilities and Bluetooth and Wi-Fi connectivity afford remote camera control along with wireless image transferring to tablets and smartphones.

 

47.3MP Full-Frame MOS Sensor and Venus Engine
Featuring a full-frame 47.3MP MOS sensor, along with an updated Venus Engine, the S1R's imaging capabilities have been optimized for high-resolution recording along with notable sensitivity, a wide dynamic range, and flexible recording modes. The sensor's design omits a low-pass filter in order to maintain the highest degree of sharpness and on-chip micro lenses feature an aspherical design to improve light condensation and promote greater sensitivity, reduced noise, and more accurate rendering. An anti-reflective coating also helps to reduce surface reflections and flare for accurate color response. When combined with the Venus Engine's processing power, noise levels are further suppressed throughout the sensitivity range, from ISO 100-25600, and processing capabilities further yield fast full-resolution continuous shooting speeds up to 9 fps with AF-S or 6 fps with AF-C, for more than 40 consecutive raw files.
UHD 4K Video Recording
Beyond stills shooting, the S1R is a capable video camera featuring up to UHD 4K60p recording with 4:2:0 8-bit color and unlimited recording times for the limit of the memory card. Also, high-speed recording modes for UHD 4K60, with 30 fps playback, and Full HD 180 fps, with 30 fps playback, offer 2x and 6x slower motion, respectively. Additionally, recording to an optional external recorder is possible, via the HDMI Type A port, and support for an external microphone and headphones are also available via dedicated 3.5mm jacks.
Body Design
 • Used in conjunction with other members of the L-Mount Alliance, the L lens mount is a versatile interface with a mount diameter of 51.6mm and a flange distance of 20mm for working with a broad range of optics.
 • An impressive Real View Finder is a high-resolution 5.76m-dot OLED EVF offering a clear 0.78x configurable viewing magnification along with a smooth 60 fps or 120 fps changeable refresh rate, 0.005 sec lag, and 10,000:1 contrast ratio.
 • Large 3.2" 2.1m-dot LCD is a bright, clear means for live view shooting as well as playback and menu navigation. The screen features a triaxial tilting design to suit working from high and low angles, even in the vertical shooting orientation, and its touchscreen design affords intuitive settings control. Live View Boost is a dedicated viewing mode for working in low-light conditions, where the viewing sensitivity can be increased to aid in composing your image, and a Night mode also benefits working in dark conditions by lowering the screen's backlight intensity.
 • In addition to the rear LCD, a top status LCD can also be used for quickly reviewing shooting settings, even when the camera is powered off.
 • Durable, weather-sealed magnesium-alloy construction is splash, dust, and freezeproof to accommodate working in harsh weather conditions and trying environments.
 • Ergonomic design provides a large, comfortable right-hand grip along with easily accessible physical controls, an eight-way joystick, and a refined overall UI design for intuitive use. Additionally, illuminated buttons aid settings adjustment in low-light conditions and a lock lever prevents unwanted settings changes.
 • Dual memory card slots—one XQD slot and one SD slot—offer improved flexibility for image storage, allowing you to segregate raw and JPEG files to different cards, save duplicate files to both cards, or simply double your storage space with overflow recording. Additionally, the SD slot is UHS-II compatible for fast read/write speeds and the XQD slot will be compatible with the CFexpress standard after a future firmware update.
 • A USB Type-C port allows for fast file transferring as well as high-speed in-camera battery charging. Additionally, an HDMI Type A port benefits video applications, a 2.5mm port can be used with the optional DMW-RS2 Remote Shutter, 3.5mm microphone and headphone jacks suit advanced audio recording needs, and a PC sync port can be used for wired flash synchronization.
 • DMW-BLJ31 rechargeable lithium-ion battery is rated for approximately 360-380 shots per charge when working with the rear monitor, 340-360 shots per charge with the EVF, and 1100-1150 shots per charge when Power Save LVF mode is on.
 • High precision shutter mechanism offers a top mechanical speed of 1/8000 sec, a flash sync speed of 1/320 sec, and has been tested for approximately 400,000 actuations.
Sensor-Shift Image Stabilization
Helping to achieve the utmost sharpness when photographing handheld, Dual I.S. 2 combines the S1R's 5.5 stop-rated 5-axis sensor-shift image stabilization technology with lens-based 2-axis image stabilization to compensate for a broader range of movement types to render sharper, clearer imagery. Dual I.S. 2 requires the use of compatible Lumix lenses featuring O.I.S. This stabilization system is able to compensate for approximately 6 stops of camera shake.
DFD Autofocus System
For accelerated autofocus performance, the DFD (Depth-From-Defocus) technology quickly calculates the distance to subjects and adjusts the focusing position in as little as 0.08 seconds, with sensor and lens communication occurring at rates up to 480 fps. This contrast-detection type focus method benefits both still and video recording modes, as well as subject tracking applications, using Advanced AI Technology, where subject type, color, size, and motion vectors are used to intelligently lock-onto the moving subjects and ensure precise focus. When working with portrait subjects, face/eye detection capabilities make it easier to photograph people and prioritize focusing as specifically as on a subject's pupil. The focusing sensitivity and speed can be adjusted to further improve performance with certain subjects. It also features 225 AF areas, which provide excellent control over where the camera will focus. Additionally, supporting working in low-light conditions, a Low Light AF feature enables accurate AF performance down to -6 EV.

Benefitting manual focus operation, focus peaking is available that highlights bright edges of contrast with a colored outline for quickly recognizing your focus point, as well as Touch MF Assist for touch-to-focus operation. Other AF features include an AF Point Scope setting that temporarily magnifies the subject by 3x to 10x for confirmation of the focus position and a custom selectable AF zone for Multi AF / Custom Multi AF.
6K and 4K PHOTO
Utilizing the S1R's video recording capabilities, a trio of still shooting modes are available for recording continuous 3:2 or 4:3 8MP stills at a 60 or 30 fps shooting rate or 18MP stills at a 30 fps shooting rate:
 • Burst: This mode will allow you to continuously record, making it ideal for instances where you need a fast frame rate in order to capture the best moment.
 • Pre-Burst: This mode is ideal for times when you're unsure of the critical moment to press the shutter button and will record images one second prior to and one second after pressing the shutter button in order to give you 60 frames to choose from.
 • Burst (S/S): This mode most closely follows the video recording process, and allows you to playback your video, pause at the chosen moment, and use the shutter button to mark a chosen frame from the video and save it as a single 8 or 18MP frame.
Bluetooth and Wi-Fi
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας:Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία:Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: